Zoeken

Veilig kopen !


veilig kopen

(artikel van de Consumentenbond) 
Wet Kopen op afstand bij veel consumenten onbekend 
23 maart 2001 
Veel mensen zijn niet op de hoogte van de wet Kopen op afstand die sinds 1 februari 2001 van kracht is. Dat blijkt uit onze stelling: Met de nieuwe wet kopen op afstand weet ik precies waar ik aan toe ben als ik via internet een bestelling doe. 
Van de stemmers gaf 23% aan dat ze het met de stelling eens zijn. Dat betekent dat ruim driekwart niet op de hoogte is van de wet. De Consumentenbond betreurt deze uitslag, omdat consumenten zouden moeten weten wat hun rechten zijn. Blijkbaar is de bekendheid met de regels over de rechten en plichten van consumenten te gering. 
Ook (web)winkeliers zijn lang niet altijd op de hoogte van de nieuwe regels. Voor hen is er dus nog een taak weggelegd om ervoor te zorgen dat ze voldoende weten over de rechten en plichten van consumenten. In de wet zijn zaken geregeld als levertermijn, betaling en retourneren van producten waar kopers niet tevreden over zijn. 
(einde citaat) 
Naar onze mening zijn de rechten van de consument voldoende gewaarborgd door de nieuwe wetgeving. Hierdoor is de angst om op internet te kopen ongegrond geworden. 
Wij als Aquatoy Nederland zullen in ieder geval ons best doen om het vertrouwen van U als koper te krijgen en te behouden. 
Wilt U méér weten over de wet Kopen op afstand, ga naar de volgende link van 
www.justitie.nl/veilig kopen op internet